Projektjeink

A Márka Üdítőgyártó Kft. kapacitásbővítő projektje

A szerződött támogatás összege: 496 907 110 Ft

A támogatás mértéke: 50%

Jelen projekt keretében TEÁOR’08 1107 Üdítőital, ásványvíz gyártása tevékenységünket fejlesztjük, mely szerepel az Irinyi terv kiemelt ágazatai között. A beruházás révén a jelenlegi évi – bérpalackozásban előállított – 30 millió helyett 60 millió palack késztermék gyártását és gyors piacra juttatását teszi lehetővé.

A fejlesztés eredményeként német Krones cég modern, magas műszaki színvonalú palackozó gépsorát fogjuk üzembe helyezni, mellyel az alábbi italtípusok költséghatékony gyártását valósítjuk meg: szénsavas és szénsav mentes ásványvizek, szénsavas és csendes üdítőitalok, gyümölcslevek, szörpök, funkcionális termékek, izotóniás italok.

A projekt során a következő fejlesztések is megvalósítása kerülnek:

Gőzellátó rendszer, középnyomású levegő ellátó rendszer, anyagmozgatási és csomagolóeszközök, technológiai folyadékhűtő, komplett szörpkeverő egység, vízkezelő berendezés, egyedi palack szerszám garnitúrák, laboratóriumi eszközök beszerzése, továbbá a NAVISON ügyviteli és gyártási szoftver bevezetése.

A projekt befejezési dátuma: 2018.08.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00565

 

A Márka Üdítőgyártó Kft. kapacitásbővítő projektje

A szerződött támogatás összege: 499 962 567 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt során modern, magas műszaki színvonalú palackozó gépsor üzembe helyezését történt meg. A berendezés szakaszos működtetése alacsony energiaköltségekkel biztosított. A gépsor a bekeverés során a nyersanyagokból és segédanyagokból összeállított receptúra alapján meghatározott sorrendben, a szoftveres ellenőrzés mellett előkészíti az üdítőitalt. Az arányokat és mennyiségeket mérési pontokon biztosított mérlegelés szabályozza. A legfőbb nyersanyag, az igen jó minőségű víz saját kútból kerül a rendszerbe. Palackozás folyamata közben a bekevert üdítőitalokat, üvegpalackba, vagy „PET” palackokba tölti. A tervezett technológia alkalmas a makro és mikroelemek precíziós adagolására, így a Márka Üdítőgyártó Kft. megjelenhet az igen magas minőségi színvonalú sportitalok és funkcionális italok piacán.

A projekt befejezési dátuma: 2017.12.31

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00578